Geplaatst op 1 reactie

Dit is hoe je een babybedje voor de eerste keer opmaakt, in 4 stappen.

Eén van de redenen waarom wij zo blij waren met onze kraamzorg, is omdat ze het bedje van ons kindje perfect wist op te maken. Het oogde zo warm en liefdevol! Ik kon dan ook niet anders dan haar om tips vragen. En ik heb leuk nieuws! In dit blog artikel deel ik in 4 stappen met je hoe je een babybedje voor de eerste keer perfect kunt opmaken precies zoals de kraamverzorgster het doet en daarnaast deel ik ook een paar van onze favoriete beddengoed items en merken. Heel veel leesplezier!

Stap 1: Warm alvast een kruikje op.

Voordat je aan de slag gaat met het bedje, is het aan te raden om alvast het kruikje op te warmen. De meeste kraamverzorgsters gebruiken hiervoor een aluminium fles die je bij iedere babywinkel kunt vinden. Maar er zijn nog veel meer keuzes! Zoals een rubberen kruik, elektrische kruik, pittenzak of een warmte knuffeltje.
Anyway, voordat je begint met het opmaken van je bedje; warm alvast een kruikje op. Deze heb je zo meteen namelijk nodig.

Stap 2: Leg het beddengoed alvast klaar.

Of je kindje nu slaapt in een wiegje, ledikantje of co-sleeper; het beddengoed bestaat uit 5 items. Namelijk een molton onderlaken (tegen ongelukjes), hoeslaken, laken, deken (voor de warmte) en een hydrofiel doek (de grootte van een hydrofiele luier). Dus verzamel deze items en leg ze alvast klaar. Je hebt ze namelijk bij de volgende stap nodig.

Fika butterfly

Stap 3: Maak het bedje kort en strak op.

Het advies van de kraamzorg is altijd om het bedje kort en strak op te maken. De voetjes van jouw kleintje moeten tegen de onderkant van het bedje aankomen en het dekentje moet dan niet hoger dan zijn/haar borst komen te liggen. Zo kan jouw baby niet gemakkelijk wegzakken onder het beddengoed. Op het punt waar ongeveer het hoofdje van jouw kindje komt te liggen, leg je op het hoeslaken een hydrofiel doek (ter grootte van een hydrofiele luier) neer. Voor de veiligheid kun je hem in een punt vouwen (waarbij je de punt naar boven toe laat wijzen) of dubbelvouwen met de dichte kant naar beneden. Zorg er ook voor dat de punten goed strak onder het matras komen te liggen. Zo kan jouw baby niet per ongeluk tussen de twee lagen terecht komen. Het idee hierbij is dat je kleintje wat haartjes kan verliezen tijdens de kraamweek en wat melk kan teruggeven. Met een hydrofiel doek, voorkom je dat je het bedje vaak moet verschonen.

Stap 4: Leg daaronder de kruik en wacht 10 minuutjes.

Zodra je het bedje helemaal hebt opgemaakt, leg je onder het hoeslakentje de kruik neer. Vervolgens sla je het hoeslakentje en dekentje hier overheen en wacht je ongeveer 10 minuutjes. Dan is het bedje heerlijk warm en perfect voor je kleintje. Voordat je je kindje in bed legt, haal je het kruikje weg en is hij/zij helemaal klaar voor een heerlijk dutje.

Tadaaaa! Een perfect babybedje in 4 stappen!

Beddengoed tips en onze favorieten.

Bij Lumina for Kids zijn wij dol op mooie en duurzame merken die uniek zijn en kwaliteit garanderen. Voor ons beddengoed kiezen wij dan ook voor Mies & Co, WildWood en Witlof for Kids. Of je nu op zoek bent naar een lief hoeslakentje, lakentje, warme deken of een prachtig hydrofiel doek; wij hebben het allemaal. Klik hier voor een compleet overzicht.

Slaapt jouw kindje in een wiegje, ledikant of co-sleeper? En wordt jij ook zo blij van een mooi opgemaakt bedje? Wij zijn super benieuwd! Laat je het ons weten in een reactie?

Liefs,

Team Lumina for Kids

1 gedachte over “Dit is hoe je een babybedje voor de eerste keer opmaakt, in 4 stappen.

  1. […] Het is belangrijk om de juiste maat te kiezen voor het bedje van je baby. Gebruik in een wieg altijd producten die speciaal gemaakt zijn voor een wiegje. Dit geldt ook voor het ledikant. Op deze manier voorkom je dat een laken veel te groot of te klein is. Bij een te klein product kan je kindje bloot komen te liggen met wakker worden als gevolg. Een te groot product zorgt weer voor een ander gevaar: maak daarom het bedje altijd kort op. In dit artikel leggen we je uit hoe je dat precies doet. […]

Geef een reactie