Geplaatst op Geef een reactie

Een luiertas! Wat moet er eigenlijk allemaal in?

Als je net bevallen bent, ben je je er misschien nog niet zo bewust van. Maar als je een baby hebt, spring je niet zo makkelijk meer in de auto om ergens op visite te gaan. Een kort bezoekje aan de winkel, een vriendin of even naar het consultatiebureau? Vergeet het maar, zo’n (kort) bezoekje kost met een baby nu eenmaal wat voorbereiding. Hoe zorg je ervoor dat deze bezoekjes goed georganiseerd zijn? Een goede luiertas is in dit geval essentieel en heel handig.

Wat is een luiertas?

Luiertassen zijn ontworpen om onder andere luiers, reservekleren voor je baby, flesjes en andere babyspullen op te bergen en overal mee naartoe te nemen. Zo heb je altijd alles bij de hand om buitenshuis voor de baby te zorgen. De tas heeft vaak meer vakjes dan een gewone tas, zo kun je georganiseerd je babyspullen meenemen.

Wat zit er in een luiertas?

Zoals hierboven beschreven staat is een luiertas voor spullen voor je baby. Je wilt niet net onderweg zijn en merken dat jouw baby een poepluier heeft, terwijl je geen schone luiers mee hebt. Luiers en luierdoekjes zijn essentieel in dit geval. De meeste mensen nemen ook een verschoningsmatje mee in hun tas. Dit is optioneel.

Een setje reservekleding voor je baby is belangrijk, een ongelukje zit in een klein hoekje. Heb jij een baby die veel spuugt of zijn er tandjes op komst? Dan zijn extra kleertjes van belang. Denk ook aan sokken!

Baby’s hebben altijd honger op momenten dat het niet uitkomt, zorg dus altijd voor voeding en een fles. Je borst heb je natuurlijk altijd bij je, voor als je borstvoeding geeft. Maar gebruik je misschien een tepelhoedje? Zorg dat je deze spullen bij je hebt. Een extra voeding is nooit verkeerd, misschien laat het eerste potje voeding wel vallen. En wat dacht je van een slabbetje?

Slabbetje
Slabbetje Wildwood

Gebruikt jouw baby een speen? Dan is het handig deze in jouw luiertas mee te nemen. Denk ook eens aan een speeltje of een rammelaar voor je baby. Zo kun jij mogelijk even bijpraten tijdens je bezoekje aan een vriendin.

Wat heb je niet nodig in je luiertas?


Je kunt natuurlijk nog veel meer spullen in je luiertas doen, maar bedenk dat jij de luiertas moet dragen en moet meenemen. Waak ervoor dat je niet te veel (overbodige) spullen meeneemt in je luiertas.

Sommige mensen nemen meerdere setjes kleding voor de baby mee, maar dit lijkt mij wat overbodig. Net zoals een dekentje/speelkleedje of (te) veel speelgoed. Denk ook aan de hoeveelheid luiers, er hoeven geen 10 luiers mee! Desinfecterende gel of Sudocrem lijkt mij overbodig voor een bezoekje aan het consultatiebureau.

Als je echt maar even weg gaat en niet zo veel spullen mee hoeft, denk dan eens aan deze Tote bag. Erg stylish en handig in gebruik.

Waar let ik op bij het aanschaffen van een luiertas?

Nog niet zo gek lang geleden maakten ouders nog geen gebruik van luiertassen. Een jaar of twintig geleden was er slechts één soort luiertas op de markt. Inmiddels zijn er heel veel verschillende soorten luiertassen te koop. Grote en kleine luiertassen, felgekleurde of juiste onopvallende luistertassen, waterproof, extra licht, met veel kleine vakjes, met verschoonmatje en ga zo maar verder. Luiertassen worden niet meer alleen als iets praktisch gezien, maar ook als een mode statement.

Voordat je je ideale luiertas kiest, moet je bepaalde factoren in overweging nemen, zoals de grootte, het gewicht, de accessoires of het model van de tas, om er zeker van te zijn dat je een luiertas aanschaft die past bij je behoeften en die handig in het gebruik is.

De luiertas van WildWood is de ideale grote om al je Baby Essentials in mee te nemen en hij is ook nog eens stylish door de mooie print. Het belangrijkste is dat je altijd een luiertas kiest die bij je levensstijl past. Je moet je ervan bewust zijn dat het een accessoire is dat je voor een lange tijd zult gebruiken en het is essentieel dat het comfortabel voor je is.

Wat zit er naast luiers sowieso in jouw luiertas?

Dit is een gastblog geschreven door Lisanne. Lisanne is blogger op Gezin met vijf. Zij is moeder van drie kindjes en op haar blog neemt zij je mee in haar iets wat chaotisch leventje en behandelt zij opvoedvraagstukken of schrijft zij over leuke uitjes. Met een knipoog en op een ludieke manier neemt zij je mee in haar huishouding van Jan Steen. Lisanne probeert juist het ouderschap te normaliseren en laat zien dat het bij niemand perfect gaat. Laten we elkaar juist helpen in de meest moeilijk taak van het leven: kinderen opvoeden! Gezin met vijf is een heus feministisch platform voor en door vrouwen! Kom je ook een kijkje nemen?

Geef een reactie