Geplaatst op

Babyuitzet: je baby heerlijk laten slapen met deze items

Wie de term ‘slapen als een baby’ heeft bedacht had zelf waarschijnlijk nog geen kinderen. Niet alle baby’s slapen namelijk even goed en hoewel je misschien denkt dat je als ouder weinig invloed hebt hebt op het slaapje van je kindje zijn er toch een aantal dingen die je wel kunt doen. Uiteraard geen garanties. In dit artikel vertellen we je graag meer over de babyuitzet om je baby zo heerlijk mogelijk te laten slapen. Benieuwd naar de items die wij kunnen aanbevelen? Lees dan snel verder.

Je baby heerlijk laten slapen met een fijne babyuitzet

Laten we voorop stellen dat er ontzettend veel leuks te koop is voor je kleintje, dat bewijzen we natuurlijk ook met onze toffe webshop! Juist omdat er ontzettend veel keuze is willen we je helpen met de mooiste items die je baby beter laten slapen. De items in dit artikel zijn samengesteld door ervaringen van andere moeders en hier gebundeld. We hopen je op deze manier te helpen en hopelijk te inspireren.

Allereest willen we aangeven dat je er altijd voor moet zorgen dat je kindje het niet te warm of te koud heeft tijdens het slaapmoment. In een eerder artikel vertelde we je al meer over de zogenaamde TOG-waarde. Lees dan ook zeker deze blog om ervoor te zorgen dat je kindje tijdens het slaapje de juiste lichaamstemperatuur heeft en behoudt.

Speendoekje maan

1. Ledikant of Wieg?

Het is belangrijk om de juiste maat te kiezen voor het bedje van je baby. Gebruik in een wieg altijd producten die speciaal gemaakt zijn voor een wiegje. Dit geldt ook voor het ledikant. Op deze manier voorkom je dat een laken veel te groot of te klein is. Bij een te klein product kan je kindje bloot komen te liggen met wakker worden als gevolg. Een te groot product zorgt weer voor een ander gevaar: maak daarom het bedje altijd kort op. In dit artikel leggen we je uit hoe je dat precies doet.

2. Tuck-Inn dekens

Laten we maar meteen met de beste tip van allemaal beginnen: de Tuck-Inn dekens! Tijdens het slaapje van je kleintje wordt er stiekem veel bewogen, de armpjes en beentjes wiebelen alle kanten op. Ondanks dat jij je kleintje dus met de grootste precisie hebt ingestopt komt het dekentje toch los. Met de Tuck-Inn dekens is dat verleden tijd. Met het elastiek aan de onderkant kun je hem als het ware ‘vastmaken’ aan het matras. Net zoals je doet bij een hoeslaken. Ideaal al zeggen we het zelf!

Het beddengoed van je kindje ligt dan nooit meer los én het opmaken van het bedje gaat een stuk gemakkelijker. Wat wil je nog meer?

3. Swaddle doeken

We schreven het net al hierboven: baby’s bewegen meer dan je denkt en veel kleintjes maken zichzelf op die manier wakker. Het handje komt net tegen het gezichtje aan of ze schrikken ervan. Het inbakeren van je kleintje kan dan goed helpen. Bij het inbakeren voorkom je eigenlijk dat ze te veel kunnen bewegen met hun armen en benen. Dit voorkomt niet alleen dat ze zichzelf wakker maken maar geeft ze ook nog een geborgen en veilig gevoel.

Het inbakeren kun je gemakkelijk doen met een Swaddle doek en is niet moeilijk. De Swaddle doeken uit onze shop zijn stek adsorberend en gemaakt van ademend katoen. Ook ideaal: deze doek is ook nog eens multifunctioneel omdat ze lekker groot zijn. Je kunt ze daarom gemakkelijk gebruiken als onderlegger bij het verschonen, tijdens het afdrogen na het badje en nog veel meer. Kies er een die je mooi vindt, het oog wilt natuurlijk ook wat!

4. Zachte lakens

Heb je al eens onder een ruw laken gelegen? Wat niet fijn is voor jou, is niet fijn voor je baby. Kies daarom altijd voor een zacht laken dat gemaakt is van katoen maar zo geweven is dat hij super zacht aanvoelt! Als laatste: ga voor een rustig design, van drukke schreeuwerige patronen valt je kindje helaas minder snel en goed in slaap.

5. Anti krabsokjes

Je hebt het vast weleens gezien op een babyfoto: een baby met sokjes aan zijn of haar handjes. Op dat moment vond je dat misschien raar maar we willen je vertellen dat dit voor een goed doel is. De nagels van je baby zijn namelijk ontzettend scherp! Wanneer jij je kleintje niet inbakert met bijvoorbeeld een Swaddle kunnen we zeker onze slofjes aanraden.

Deze slofjes gebruik je overdag waar ze in de eerste plaats voor gemaakt zijn maar tijdens het slaapje kun je ze dus prima over de handjes schuiven. Het gezichtje van je kleintje blijft op deze manier krijsvrij en je baby wordt dan ook niet wakker van de pijn als dat gebeurt. Daarnaast blijven de knuistjes van je baby ook nog eens lekker warm.

Neem een kijkje in onze webshop

We hopen dat je iets aan dit artikel hebt gehad en dat we je op weg hebben kunnen helpen mooie items om je baby beter te laten slapen. Mis je nog een item? Laat het ons dan vooral weten en misschien voegen we die dan wel toe aan onze webshop.

Wist je trouwens dat wij in onze webshop alle producten verkopen die we hierboven benoemd hebben? Neem eens een kijkje bij onze prachtige wikkeldoeken, speentjes, omslagdoek, boxpakjes en meer. Heb je een vraag over een product, laat het ons dan vooral weten via de contactpagina, Facebook of Instagram.

Liefs team Lumina for Kids.